Çikolata Dolgulu Kurabiye
Hazırlık
15 dk
Pişirme
20 dk
Porsiyon
7 Kişilik
Zorluk
Kolay
Özet: Çikolata Dolgulu Kurabiye tarifinin başlıca malzemeleri ayçekirdeği, hindistan cevizi yağı, yulaf unu, hindistan cevizi unu ve 6 malzeme daha. Hazırlık ve pişirme yaklaşık 35 dakika sürer. 7 kişiliktir. Yapılışı 5 adımda aşağıda anlatılıyor.
Malzemeler
Nasıl Yapılır?
Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Sertse 10 dakika ılık suda bekletip süzün.
Ayçekirdeğini robotta un kıvamına gelene kadar çekin. Hurmaları ve hindistan cevizi yağını ekleyip birkaç kez daha çalıştırın.
Yulaf unu, hindistan cevizi unu, tuz, karbonat, vanilya ve suyu ekleyin; ele yapışmayan, toplanan bir hamur elde edin. Gerekirse birkaç damla daha su ekleyin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yassılaştırın. Ortasına bir kare bitter çikolata koyup kenarlarını kapatın, yuvarlayın ve hafifçe bastırarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 °C fırında altları hafif kızarana kadar 15-20 dakika pişirin. Kurabiyeler fırından yeni çıktığında yumuşaktır; tepside soğudukça sertleşir.
Bu tarifi denediniz mi?
Tek tıkla puan verin — üyelik ya da yorum gerekmez.
Henüz puan verilmedi — ilk puanı siz verin.
Yorum Yap & Değerlendir
Bu içeriğe yorum bırakmak veya değerlendirmek için giriş yapmalısınız.
Giriş Yap





