Dana Kaburga Burger
  1. Anasayfa
  2. Hamburger

Dana Kaburga Burger

0

Dana Kaburga Burger

Kişi Sayısı4
Hazırlık Süresi20 Dakika
Dana Kaburga Burger, Dana Kaburga Burger tarifi, Dana Kaburga Burger malzemeleri ve yapılışıHamburger

Malzemeler

  • Et için malzemeler; 1 kg dana kaburga (kemiksiz rulo şeklinde aldım), 2 orta boy soğan (ortadan ikiye kesilmiş), 5 diş sarımsak (bütün), 1 tatlı kaşığı tane karabiber (bütün), 1 tatlı kaşığı Tuz, 4 su bardağı Su, 4 yemek kaşığı Zeytinyağı (Riviera) veya Sıvıyağ

  • Diğer malzemeler; 3 büyük soğan , 1 yemek kaşığı Toz şeker, 1 tatlı k. Tuz, 2 yemek k. Zeytinyağı, 12-15 dilim cheddar peyniri, Hamburger ekmeği (Büyük boy), 1'er yemek kaşığı Barbekü sos (Her bir ekmek için)

Hazırlanış

1

Önce eti hazırlayacağız. Yüksek ateşte sıvı yağı ısıtıp etleri mühürlüyoruz.2 şer dakika her yönünü mühürledikten sonra soğan, sarımsak, tuz ve tane karabiberi aynı tavaya atıp 5 dakika aromalarının karışmasını bekliyoruz.

2

Düdüklü tencereye etleri ve soğanlı karışımı alıp üzerine suyu ekliyoruz ve kapağını kapatıp yaklaşık 2 saat orta ocakta en kısık ateşte pişiriyoruz. Etler çıktığında tel tel ayrılıyor olacak.

3

Karamelize soğan için çelik tencerede sıvı yağı ısıtıp halka halka doğradığımız soğanları içine atıyoruz. Üzerine tuz ve şekeri ilave edip en kısık ateşte sürekli karıştırarak karamelize olmasını sağlıyoruz. Karıştırmayı sakın bırakmayın yoksa hemen yanar.

4

Etler pişince çatal yardımı ile tel tel ayrıyoruz ve geniş bir tavaya alıyoruz. Üzerine cheddar dilimlerini yerleştirip tencere kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte cheddar eriyene kadar pişiriyoruz.

5

Burger ekmeklerine BBQ sosu sürüp üzerine cheddarlı kaburga eti ve karamelize soğanı ekliyoruz. Kaburga burgerimiz hazııırrr. Patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraf

1
2
3
Tepkin Ne Oldu?
  • 4
    m_kemmel
    Mükemmel
  • 1
    ben_de_yapt_m
    Ben de yaptım
  • 0
    eh_te
    Eh İşte

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir